כבר תקופה שאני מנסה לאכול בריא יותר, להפחית בפחמימות ולאכול ללא גלוטן…העניין הזה מאוד מאתגר בשבילי עם כל ההרגלים הגרועים מהילדות וגם בגלל שעשיתי בחירה שכל המתוק הזה וכל הבצקים האלו זה המקצוע שלי אז זה פשוט כל היום סובב אותי…אני כל כך הרבה פעמים מצליחה להחזיק את עצמי וכל כך גאה, אבל גם כל כך הרבה פעמים לא מצליחה לעמוד בפיתוי הגדול, במיוחד כשאני מכינה משהו חדש ולא יכולה שלא לטעום ואם הוא טעים הלך עליי…

הגעתי למסקנה שמה שהכי עוזר לי לשמור על תזונה שפויה יותר זה שתמיד יהיה לי חלופה בריאה יותר, אז לאט לאט אני מנסה לצבור מתכונים שהם בריאים יותר ועונים על הצורך במתוק או על הצורך בפחמימה.

אז המתכון הזה עונה לשמחתי על שני הצרכים הללו! הבראוניז הזה בריא הרבה יותר מבראוניז רגיל ואחרי הרבה ניסיונות הגעתי למתכון האחד והיחיד שאני ממש עפה עליו!!!

רוצים גם? רוצו להכין! זה באמת אחד המתכונים הפשוטים שיש ובאמת שטעים טעים ובלי נקיפות מצפון שזה כיף לא רגיל 🙂

בראוניז בריא ללא סוכר וללא גלוטן

חומרים:

1/2 כוס אבקת שקדים

1/2 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/3 כוס חמאת אגוזי לוז

1 בננה בשלה

3 תמרים מג'הול

2 כפות אבקת קקאו אורגני

3 כפות סילאן טבעי

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. להכניס לבלנדר את כל הרכיבים.
  2. לבלנדר עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. לשמן תבנית (אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה) ולהעביר את התערובת אל תוך התבנית.
  4. לסדר מלמעלה שוקולד / אגוזי מלך / אגוזי פקאן / חמאת בוטנים וכדומה – אופציונלי.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-15 דקות.
  6. לצנן היטב ולחתוך לריבועים.