היום החלטתי לשתף אתכם במתכון הכי שווה שלי לחג החנוכה!
אני כבר כמה שנים מוכרת סופגניות בחנוכה ושמתי לב שרוב האנשים בכלל מעדיפים לקנות את הסופגניות שלהם, אולי כי זה נראה להם מסובך מדיי להכין, אולי הם ניסו פעם אחת וזה הספיק להם, אולי זה יותר מדיי עבודה, התעסקות ולכלוך או מיליון סיבות אחרות…אבל תאמינו לי שאין כמו הריח של הטיגון ואין כמו הטעם של הסופגנייה שהרגע הכנתם בעצמכם 🙂
אז בשביל כל מי שכן רוצה להעז ולהכין קבלו מתכון מעולה לסופגניות אווריריות ואמיתיות ממש כמו בקונדיטוריה!
אז נכון, זה מצריך זמן והמתנה והרבה התעסקות ומומלץ גם דיוקים והקפדה אבל באמת שזה ממש פשוט 🙂
חומרים:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
60 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב סויה (240 מ"ל)
25 גרם חמאת שקדים (כף גדושה)
45 גרם שמן קוקוס (3 כפיות גדושות)
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כפיות משקה אלכוהולי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים בקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר ומפעילים את המיקסר במהירות איטית.
2. מוסיפים רסק תפוחים, חלב צמחי ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
3. מוסיפים את המלח ואת שמן הקוקוס כפית אחר כפית על שנבלע כולו בבצק ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק. לקראת סוף הלישה להוסיף את האלכוהול.
4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
5. מעצבים: מניחים את הבצק על נייר אפייה, מחלקים אותו לחלקים במשקל 70-80 גרם כל חלק ומגלגלים לכדורים. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכסים בשקית ניילון (בזהירות שלא תיגע בכדורים) ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
7. מחממים שמן במחבת ומטגנים כדקה וחצי מכל צד. חשוב להקפיד שטמפרטורת השמן תהיה 160 מעלות (מומלץ להשתמש במד חום).
8. ממלאים ומקשטים: מחדירים לכל סופגנייה ריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף וזורים אבקת סוכר. כמובן שאפשר למלא ולקשט בשלל מילויים וציפויים אחרים שאוהבים.
המתכון עשה לכם חשק?
הצטרפו אליי לסדנת חנוכה בה נלמד להכין את כל המאכלים המסורתיים של חג השמן בגרסה טבעונית ולא פחות טעימה עם כל הטיפים והטריקים שיהפכו את העבודה להרבה יותר פשוטה! 🙂
לפרטים נוספים והרשמה: