את הקישים החמודים האלה אפשר להכין לאירוח, לארוחת ערב מפנקת לצד סלט ירקות, לילדים, למבוגרים, לאורחים ובעצם לכווולם והם כל כך פשוטים ומהירים להכנה וטעימים בטירוף!

כמובן שלא חייבים להכין מיני קישים ואפשר להכין פשוט קיש אחד גדול. אני מטורפת על המיני האלה! ובכללי אני מטורפת על דברים קטנים 🙂

את הבטטה אפשר להחליף בירק אחר או אפילו לשלב כמה ירקות יחד, למשל: ברוקולי ופטריות אבל אני לא מוותרת על הבטטה שמשתלבת פה עם הקשיו בצורה מושלמת.

את הבצק אפשר להכין בקערה וללוש עם הידיים או להשתמש במעבד מזון כפי שאני עושה, אבל אני עצלנית ידועה כי בתכלס אין כל כך צורך.

השומן בבצק יכול להיות מכל סוג שתרצו, אני ממליצה על שמן זית או שמן קוקוס. קחו בחשבון שכשמשתמשים בשמן זית אז הבצק הוא לא בצק פריך אמיתי כי זה לא שומן מוקשה אבל במקרה של המיני קישים אני מאוד אוהבת דווקא כן להשתמש בשמן זית. אם אתם מעדיפים פריך יותר אז תשתמשו בשמן קוקוס או במרגרינה.

ועכשיו למתכון…תהנו 🙂

חומרים:

לבצק-

1.5 כוסות קמח כוסמין מלא (200 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי/ שמן זית

1/2 כוס מים

לגבינה-

1 כוס קשיו (מושרה לשעתיים לפחות)

1/4-1/2 כוס מים

2 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

1 שן שום

1 כפית שמרי בירה (אופציונאלי)

3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)

למלית-

2 בטטות קטנות

גבינת הקשיו

אופן ההכנה:

מכינים את הבטטות:

1.   מקלפים את הבטטות, חותכים לרבעים ומבשלים אותן עד לריכוך.

2.   ממתינים שהבטטות יתקררו מעט וחותכים לקוביות קטנות.

מכינים את הבצק-

1.   מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הבצק ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

2.   משמנים תבנית שקעים עם מעט שמן.

3.   בכל מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 30 גרם, משטחים לעיגול ומרדדים בעזרת מערוך, מניחים בתבנית ומהדקים בעזרת הידיים. עושים כך עד שממלאים את כל השקעים.

מכינים את הגבינה:

1.   שוטפים היטב את הקשיו המושרה.

2.   מכניסים את הקשיו ואת כל שאר הרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת גבינה חלקה.

3.   טועמים ומתקנים טעמים.

ממלאים:

1.   מניחים קוביות בטטה על תחתיות הבצק.

2.   מעל הבטטות שמים כף גדושה מגבינת הקשיו.

3.   אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות.

זוללים!

מתכונים נוספים:

error