פיתות במחבת

פיתות במחבת

תקופה משונה עוברת עלינו, כולנו כבר עמוק בתוכה, אולי אפילו התרגלנו קצת ונהייתה לנו סוג של שיגרה…האמת שאני מהלחוצים יותר ומה שבעיקר מרגיע אותי זה המטבח 🙂 בדרך כלל כשאני במטבח אני מכינה אוכל לאחרים, ללקוחות, אבל עכשיו בתקופת הקורונה זה עדיין ככה אבל אני גם מוצאת את עצמי במרבית היום עושה משהו שמזמן לא היה לי זמן לעשות וזה לפנק את המשפחה שלי במלא מטעמים (ולא רק בשאריות מהזמנות חחח) על ידי מלא ניסיונות של מתכונים חדשים, גם של אחרים וכמובן שגם מתכונים שלי שחשבתי עליהם הרבה זמן ועוד לא מצאתי זמן לנסות, ואחד המתכונים שקרצו לי, כי אני לגמרי בחורה של פחמימות, זה המתכון לפיתות יוגורט מהבלוג המהמם "ריח של בית" (כאן נמצא המתכון המקורי: http://smellslikehome.co.il/2016/11/skilletbread/), אז עשיתי לו כמה שינויים של טבעון והבראה ונוצר מתכון פשוט מושלם לחיסול החמץ לקראת פסח בקלי קלות ובשיא העונג!

פיתות במחבת

חומרים:

4 כוסות קמח כוסמין 70% (560 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם)

1 כף סוכר קנים (12 גרם)

1 כוס חלב סויה ללא סוכר (250 מ”ל)

1 גביע יוגורט סויה 20 גרם חלבון (200 גרם)

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח הימלאיה

לפיזור מעל הפיתות:

שמן זית

שומשום

מלח הימאליה גס

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים.
  2. עושים גומה, שופכים את החלב והיוגורט ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים את השמן והמלח, מגבירים טיפה את המהירות ולשים 8-10 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לבצק לתפוח 30 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל 8 ויוצרים מכל אחד כדור.
  6. משטחים את הכדורים ביד או בעזרת מערוך (אני אוהבת לשטח עם היד על צלחת בגודל המחבת).
  7. מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן זית.
  8. מניחים עיגול בצק ששיטחנו, מברישים למעלה בשמן זית, מפזרים שומשום ומלח גס ומטגנים כדקה עד שהחלק התחתון משחים.
  9. הופכים לצד השני, מטגנים עוד 2-3 דקות ומעבירים לצלחת.
  10. ממשיכים עם כל העיגולים באותו אופן.

למתכונים נוספים:

Facebook
Instagram
WhatsApp chat