(ואפשר גם עם שמרים)

היום מימונה!!!!!!!!

המימונה מתחלקת בדרך כלל לשלושה סוגים של אנשים – המארחים, המתארחים ואלו שמחפשים אצל מי להתארח 😅

למארחים אין שום בעיה, הם כבר רגילים להכין מופלטות ואת כל המסביב והשנה אנחנו בסגר אז דווקא יש להם הרבה פחות עבודה 😜
אבל מה יהיה עם שני הסוגים הנוספים של האנשים? החלטתי להיחלץ לעזרתכם!!! שתי קבוצות האנשים שלא נכללים בדרך כלל בתפקיד המארחים 🙂


אני מצרפת לכם לפה את המתכון הכי פשוט שיש למופלטות עם 3 רכיבים בלבד! (טוב נו 4 אם מחשיבים גם את השמן), והוא אפילו לא דורש התפחה כי אין בו שמרים! אם בכל זאת אתם מעדיפים את הבצק שלכם עם שמרים אז כפית שמרים אחת תספיק בהחלט והצק שיתקבל יהיה רך יותר ונוח יותר לעבודה אבל תאלצו לתת לו יותר זמן מנוחה…לבחירתכם 🙂

בנוסף קבלו ממני באהבה גם סרטון הדגמה!

אז יאלה קפצו למים ותכינו מופלטות, גם אם זו פעם ראשונה שלכם!
תזכרו שגם אם זה לא יצא הכי דק שבעולם, עדיין זה יהיה טעים בטירוף!!! אז מה אכפת לכם?

אתם יכולים לצפות עכשיו בסרטון כדי ללמוד ולצפות בו שוב בזמן ההכנה כדי להיזכר 🤩

אז זהו אתם מסודרים למימונה…אבל עכשיו אספר לכם מה לי ולמימונה, אני הריי כולי אשכנזייה 😅
טוב אז דבר ראשון – מי אמר שרק מרוקאיות צריכות להכין מופלטות ולחגוג מימונה? 🙄
דבר שני – בעלי מרוקאי שלם!!! מה שאומר שגם הבת שלנו חצי מרוקאית, כלומר יש פה עליי רוב 😜
העניין השני הוביל לכך שאיכשהו יצא שמאז החתונה שלנו אנחנו עושים מימונה אצלנו…בהתחלה אבא של בעלי היה מכין את המופלטות יחד איתי ולאט לאט למדתי גם אני להכין מופלטות מוצלחות…

חוץ מאבא של בעלי שהייתי צופה בו מכין מופלטות כמה שנים ולומדת ממנו, מישהי נוספת שלמדתי ממנה את הטכניקה ואת המתכון המוצלח הזה היא חברתי הטובה (והמרוקאית) לידור אז תודה ליד! 😍

ותזכרו שכל אחד יכול אז יאלה תהיו ספונטניים ותכינו, גם אם זה רק למשפחה המצומצמת או אפילו רק לעצמכם…

מה שצריך להכין לפני שמתחילים להכין את המופלטות:

  1. קערה לבצק
  2. תבנית אלומיניום או מגש עם נייר אפייה לכדורי הבצק.
  3. שמן
  4. נייר אפייה להכנת המופלטות.
  5. מערוך (לא חובה)
  6. מחבת

המתכון למופלטות:

חומרים:
1 קילו קמח לבן
1/4 כפית מלח
600-750 מ"ל מים פושרים

לשימון ופתיחת הבצק-

כ- 1/2 ליטר שמן (2 כוסות)

אופן ההכנה:

  1. הכניסו לקערה את כל החומרים, ערבבו ולושו היטב. (אפשרי גם במיקסר עם וו לישה). הבצק צריך להיות רך, וגמיש.
  2. שפכו שמן לתוך התבנית שתניחו עליה את הכדורים, קרצו מהבצק כדורים, טבלו בשמן מכל הכיוונים והניחו בתבנית.
  3. כסו ותנו להם לנוח 15-20 דקות.
  4. לאחר שהבצק נח חממו מחבת ובצעו בדיוק את מה שאתם רואים בסרטון:
    קחו כדור בצק, הניחו על נייר אפייה משומן או על משטח שיש משומן ופשוט מתחו אותו בעזרת ידיים משומנות מהמרכז החוצה עד שהוא הופך להיות עלה בצק כמה שיותר דק (אפשר גם בעזרת מערוך ולא נורא אם מעט נקרע).
  5. הניחו את עלה הבצק על המחבת החמה (אין צורך לשמן את המחבת), וכשהוא מזהיב הפכו לצד השני. הניחו מייד עלה בצק נוסף, המתינו כחצי דקה והפכו את שניהם יחד, כך שעלה הבצק החדש כלפיי מטה. הניחו מעל עלה בצק נוסף והמשיכו באותו האופן עם עוד 10-15 מופלטות.
  6. העבירו לצלחת והגישו עם חמאה ודבש טבעוניים/ שוקולד או כל ממרח אהוב אחר.

תרבחו ותסעדו! ❤️

סרטון ההדגמה של הכנת מופלטה נמצא כאן:

https://bit.ly/2VoOpNy