לקראת שבת אין משהו שיכול להשתוות לריח של חלה שיוצאת מהתנור הביתי וכל הבית מתמלא בריח האפייה המדהים הזה!

הריח הזה הופך את השבת למשהו מיוחד, וכשהבית מתמלא בריח הזה, מאוד קל לנחש שהשבת בדרך אלינו 🙂

חלה שרק יצאה מהתנור. מריחים את הריח עד אליכם?

חלה היא חלק בלתי נפרד מארוחות שישי בבתים יהודיים רבים ויש בזה משהו מקסים לדעתי שהופך את ערבי השישי לעוד איזה סוג של חג קטן.

חלה אוורירית ורכה היא מאכל מנחם שאין כמותו ובאותו המתכון אפשר להשתמש רק לחלות של שבת ולהיזכר בטעם המופלא הזה כל שבוע מחדש או להכין לחמניות לכל השבוע וליהנות ממנו כל יום ביומו.

יש המון סוגים של קליעת חלות. אני אוהבת במיוחד לקלוע חלה מ-6 רצועות. למטה מחכה לכם קישור לסרטון עם הדגמה לקליעת חלה מ- 6 רצועות 🙂

חלה עם קליעה של 6 לפני שלב ההתפחה השנייה.

בשבת שלאחר הפסח, לאפות חלות בצורת מפתח זאת סגולה לפרנסה…אז זו הזדמנות מצוינת להכין, גם אם אתם לא מכינים בכל שבוע.

והנה הסבר קצר – איך מכינים חלת מפתח?

חלת מפתח בעצם מורכבת מ-4 חלות קלועות. הראשונה היא בעצם חלה רגילה לחלוטין עם קליעה של 3 (צמה), אל החלק התחתון שלה מחברים 2 חתיכות בצק קטנות שמשטחים מעט (עם מעט רווח ביניהם), ואל החלק העליון שלה מחברים חלה שגם אותה קלענו בקליעה של 3 אבל חיברנו את 2 הקצוות לצורה של עיגול ובאמצע מניחים רינג או כוס.

ועכשיו למתכון של החלה 🙂

חלה טבעונית לשבת

חומרים:
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים (קובייה)/ 2 כפות שמרים יבשים
70 גרם סוכר (4 כפות)
15 גרם מלח (1 כף)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
600-700 מ"ל מים (3-3.5 כוסות)
לציפוי-
דבש (vega)/ סילאן
1/4 כוס מים
שומשום
מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת המיקסר קמח, שמרים (אם טריים אז לפורר), סוכר ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן ואת המים (בהדרגה) ולשים 10-12 דקות עד לקבלת בצק רך. את 2 הדקות האחרונות מומלץ ללוש ביד.
  3. מכסים ומשאירים להתפחה למשך כשעה עד שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים ומניחים על משטח מקומח.
  5. יוצרים מספר נחשים על פי סוג הקליעה הרצויה וקולעים (צמה/ קליעה של 4/קליעה של 6. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בשקית ניילון ומשאירים לתפיחה נוספת של כ- 30 דקות.
  6. הכנת הציפוי: מערבבים את הדבש הטבעוני/ הסילאן במים, מברישים על החלות ומפזרים שומשום ומלח גס (לאחר ההתפחה הנוספת).
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

סרטון הדגמה לקליעת חלה של 6:

https://bit.ly/2RN8Sed

שבת שלום!

אהבתם את הפוסט? הירשמו לרשימת התפוצה ותהיו הראשונים להתעדכן כעולה מתכון חדש 🙂

מתכונים נוספים שכיף להכין לכבוד שבת: