חג שבועות בפתח ואיך אפשר בלי מאפה מושלם על שולחן החג שהוא מעין בורקס שעשוי מבצק גבינה מושלם וטעים ברמות אחרות.

מרגע שתכינו את הבצק הזה תבינו שיותר אתם לא יכולים בלעדיו, הוא מתאים לכל מילוי והוא ממש פשוט להכנה.

כמובן שאפשר למלא אותו גם בגבינות קנויות אבל אני ממליצה לכם להשתמש בגבינות קשות ולא רכות כדי שלא יפרישו נוזלים ויהרסו לכם את הבצק.

רעיונות למילויים: גבינה ומנגולד, גבינה ופסטו, גבינה ועגבניות מיובשות ועוד ועוד…

מאפי שבלול מבצק גבינה במילוי גבינת סויה וזיתים

חומרים:

לבצק-

350 גרם קמח כוסמין 70%

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

160 גרם שמן קוקוס נוזלי

250 גרם גבינה לבנה טבעונית (טבע האדם, תנובה, טופוטי…)

לגבינת סויה וזיתים-

1 ליטר חלב סויה ללא סוכר

10 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח (או לפי הטעם)

1 כוס זיתים מגולענים

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת גבינת הסויה.

ישנם הסברים רבים ברשת להכנת גבינת סויה.

אני מצאתי שהצלחתה תלויה רבות בסוג הסיר (אני ממליצה השתמש בסיר מנירוסטה) ובכמות הלימון המוספת (אני תמיד מוסיפה כמות קצת יותר גדולה של מיץ לימון, כך הגבינה תמיד מתגבשת באופן מעולה וזה לא מורגש בטעם).

להכנת גבינת הסויה:

1. לשפוך את החלב לסיר, להוסיף את מיץ הלימון ולהביא לרתיחה. (לא להכניס כף ולא לערבב בשום שלב).

2. ברתיחה לכבות את הגז ומרגע זה להמתין 10 דקות. (בזמן הזה אפשר להכין את הבצק).

3. להעביר למסננת עם חורים הכי קטנים שיש ולסנן היטב מהמים. (ניתן גם להעביר לבד גבינה ולסחוט אבל אני עצלנית מדיי בשביל זה).

4. לתבל במלח לפי הטעם.

5. בשלב זה יש אפשרות לטחון אותה למרקם חלק או להשאיר אותה כמו שהיא.

6. לקצוץ את הזיתים, להוסיף לגבינה ולערבב.

להכנת הבצק-

1. לערבב יחד גבינה, מלח ושמן.

2. להוסיף קמח ואבקת אפייה, לערבב עד שנוצר בצק וללוש מעט.

4. לרדד את הבצק דק אבל לא דק מדיי.

5. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה לחלק את הבצק ל- 4 מלבנים.

6. למלא כל חלק בתערובת של הגבינה עם הזיתים ולגלגל לשבלול.

7. למהול כפית סילאן בחצי כוס מים, למרוח על השבלולים ולפזר שומשום.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 25-30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

7. בתיאבון 🙂

אהבתם את המתכון? הירשמו לרשימת התפוצה ותוכלו לקבל את המתכונים החדשים שעולים לבלוג לפני כולם 🙂

למתכונים שבועות נוספים: