ארטיק קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!!!

ארטיק קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!!!

וואוווו טירוףףף כמה שזה טעים!!!!!!!!

אז לא מזמן יצא ארטיק חדש קראנץ' פיסטוק, הסתכלתי עליו ויצאו לי העיניים! וחשבתי לעצמי מה כל כך קשה לכל הרוחות להכין ארטיקים טבעוניים?!?! למה בעצם כל דבר חייבים לעשות חלבי?

באמת שאני לא מבינה את החברות הגדולות הריי הביקוש לא פצפון כמו פעם, באמת שיש ביקוש עצום למוצרים טבעוניים ובמיוחד ארטיקים טבעוניים שאם תבקרו במקפיא הגלידות הקרוב לביתכם סביר שלא תמצאו שום דבר מלבד קרטיב קר ושלגון אבטיח, יהיו גם כמה שימכרו את הטילון הטבעוני שאין ספק שהוא מדהים (אם כי לא הבנתי למה מוכרים אותו רק במארזים)…אבל אין שום דבר שמשתווה לגלידות השוקולד למיניהן כמו מגנום, קראנץ' ושוקובו שכל כך הרבה טבעונים מפנטזים עליהם…

אז כרגיל אני לא מתכוונת לחכות עד שהם יחליטו להוציא משהו כזה טבעוני כי או שזה לא יקרה או שזה יקרה עוד הרבה מאוד זמן! אז החלטתי לעשות מעשה והפעם לא רק למכור למי שבסביבתי אלא לפרסם את המתכון כדי שכל מי שרוצה יוכל להכין לעצמו ארטיק טבעוני מושלם ממש כמו שוקובו וקראנץ' ואפילו בקלות רבה מאוד.

השמטתי חלק מהרכיבים המעט פלצניים יותר והפכתי ליותר עממיים וכאלו שאמורים להיות כמעט לכל אחד בבית או שלפחות מאוד פשוט להשיג ככה שהדרך למגנום הטבעוני שלכם פשוטה מאי פעם…מבטיחה לכם שזה קלי קלות וסופר טעים אז רוצו להכין!!!

בשביל המתכון הזה תצטרכו תבניות מגנום מסיליקון וזה הדבר היחיד שאולי קצת תתקשו להשיג אבל עדיין ניתן להשיג כאלו בקלות רבה בכל חנויות האפייה.

אז יאלה למתכון!

ארטיק קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!!! (שבקלות ניתן להמיר לשוקובו)

חומרים:

לשוקולד פיסטוק-

85 גרם שוקולד לבן

25 גרם חמאת פיסטוק

לגלידה פיסטוק-

1 כוס שמנת צמחית

1 כוס חלב צמחי

1 אינסטנט פודינג וניל

3-4 כפות שוקולד פיסטוק

לציפוי מגנום לבן-

200 גרם שוקולד לבן

2 כפיות שמן

40 גרם ברס (אפשר להמיר 10 גרם בשברי פיסטוק)

אופן ההכנה:

  1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן בפולסים של 30 שניות.
  2. לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את חמאת הפיסטוק ומערבבים היטב עד שאין גושים. מניחים בצד.
  3. מקציפים יחד שמנת, חלב ואינסטנט פודינג. לאחר שהקרם יחסית יציב מוסיפים 3-4 כפות מהשוקולד פיסטוק שהכנו (אפשר קצת יותר אם אתם רוצים טעם יותר חזק של פיסטוק ואז כדאי שתכינו יותר השוקולד פיסטוק).
  4. ממלאים את תבניות הסיליקון בקרם הפיסטוק עד למחצית גובהן ומחדירים מקל.
  5. מכניסים להקפאה של חצי שעה עד שעה.
  6. מוציאים מהמקפיא ושופכים מעל בערך כפית של שוקולד פיסטוק מומס (אם הוא כבר הספיק להתקשות אז ממיסים שוב בפולסים של 30 שניות). ניתן ליצור בזהירות שלא להגיע לתחתית בור קטן בשכבה הראשונה שיצאה מהקפאה ולשפוך לשם את השוקולד.
  7. להוסיף עוד קרם וליישר.
  8. להכניס להקפאה למשך 4 שעות לפחות. זה צריך להיות קפוא ויציב מאוד!
  9. קצת לפני שאתם רוצים לצפות את הארטיקים תתחילו להמיס את השוקולד ואחרי שנמס להוסיף שמן, לערבב היטב ולהניח בצד.
  10. לאחר שאתם בטוחים שהארטיקים קפואים ויציבים מחלצים אותם מתבניות הסיליקון וטובלים בזריזות אחד אחד בציפוי. מניחים על נייר אפייה ומכניסים למקפיא.
  11. תהנוווו! ולא לשכוח לספר לי אם הכנתם ואיך יצא, לצלם ולתייג אותי כדי שאוכל להתלהב יחד איתכם 🙂

הערות וטיפים:

  1. ניתן להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס.
  2. נאת הציפוי אפשר להכין עם איזה שוקולד שרוצים – מריר/ חלב/ רובי (פרווה כמובן :))
  3. רוצים להכין שוקובו רגיל ולא פיסטוק? קלי קלות! בשביל לקבל ארטיק שוקובו תצטרכו בסך הכל להמיר את חמאת הפיסטוק במחית נוגט. לקרם הגלידה ניתן פשוט להוסיף מחית נוגט או כל ממרח שוקלד שאתם אוהבים.

להזמנות של מאפים ועוגות גבינה טבעוניות: https://mypips.app/bakeandmor

כבר שמעתם על ארוחת הבראנץ' המטורפת שלי?? הארוחה הבאה ממש לקראת שבועות ב- 27.5.22!

כנסו לקישור כדי לראות מה הולך להיות שם: https://greeninvoice.me/brunch

Facebook
Instagram
WhatsApp chat