עוגיות מארוטים. צילום: מור אברג'יל.

היום אני משתפת אתכם במתכון פשוט פשוט אבל כשתכינו אותו כולם ירגישו שזה מכל הלב 🙂

את המתכון הזה אני משתפת היום לזכר דודה שלי מגי המדהימה, שהייתה כמו סבתא שנייה בשבילי, ואין אחד שהכיר אותה ולא התאהב מיד באישיות המדהימה שלה ❤️

העוגיות האלו בעצם מוכרות כעוגיות מגולגלות תמרים אבל זו גרסה הכי מושלמת שיש! העוגיות יוצאות נימוחות וטעימות בטירוף!
אצלנו במשפחה הן נקראות מארוטים והן בעצם ממשפחת המעמולים אבל מגי לימדה אותנו את ההבדל ביניהן.

המארוטים הן מתכון של סבתא שלי ומגי הייתה מכינה אותן באופן קבוע, גם לאחר אירוע מוחי ועם יד אחת בלבד שמתפקדת!!! פשוט אין לתאר את הכוחות שהיו באישה הזאת!
ואת הטעם של העוגיות האלו ושל עוד המון מאכלים שהכינה מכל הלב לעולם לא אשכח….

מתכון למארוטים:

רכיבים:
לבצק-
1 ק"ג קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 מרגרינה בטעם חמאה (ניתן להחליף ב- 320 גרם שמן קוקוס)
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים
למילוי-
500 גרם תמרים בוואקום
1-2 כפות שמן
קינמון
ציפורן (אופציונלי)

אופן ההכנה:
1. להמיס את המחמאה, להוסיף שמן ומים ובסוף את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה.
2. ללוש (אפשר גם במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה) עד לקבלת בצק.
3. ללוש יחד את התמרים עם השמן והתבלינים.
4. ליצור 6 כדורים מהבצק ו-6 כדורים מתערובת התמרים.
5. לפתוח כדור בצק, לשטח עליו כדור תמרים ולרדד אותם יחד.
6. לגלגל לרולדה ארוכה, לסמן עם סכין חריצים אלכסוניים (בצורת שתי וערב) ולחתוך לעוגיות.
7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-12 דקות (העוגיות אמורות להישאר לבנות).
8. לבזוק אבקת סוכר לאחר צינון העוגיות.

error