אני כל כך אוהבת עוגות בחושות וכל כך אוהבת תפוזים אבל לצערי אסור לי לאכול תפוזים בגלל שאני משורוולת, אז אחת מהדרכים שלי ליהנות מהטעם המהמם שלהם היא להכניס אותם לעוגה וזה אפילו גורם לעוגה להיות אוורירית ומענגת בטירוף!

לגרסה בריאה יותר ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 80% ולהשתמש בשמן קוקוס במצב נוזלי או שמן זרעי ענבים.

אז כל עוד עונת התפוזים עוד כאן רוצו להכין מהם עוגה! 🙂

עוגת תפוזים טבעונית

חומרים:

3 כוסות קמח

1/2 1 כוסות סוכר

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט

10 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1.   לערבב יחד קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה.

2.   להוסיף מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל ולערבב היטב (מומלץ עם מטרפה).

3.   להוסיף את החומץ ולערבב.

4.   להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות למשך כ-40 דקות.

5. לאחר צינון מומלץ לבזוק אבקת סוכר לקישוט.

6.   בתיאבון 🙂

למתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/9288

למתכוני עוגות נוספים: