הלחמניות האלו הן וריאציה טבעונית ללחמניות כשרות לפסח.

ניתן להכין אותן מקמח מצות מלא, מקמח מצות כוסמין או מקמח מצות רגיל, רק לשים לב שאם משתמשים בקמח מצות רגיל אז יש להשתמש בכחצי מכמות המים הכתובה במתכון.

לחמניות כשרות לפסח מקמח מצות מלא

חומרים (12 לחמניות):

4-4.5 כוסות מים (800-900 מ"ל)

400 גרם קמח מצות מחיטה מלאה (חבילה)

רבע כוס שמן זית / שמן קוקוס נוזלי

2 כפיות מלח הימלאיה

כפית סוכר קנים

3 כפות פשתן טחון ברבע כוס מים

אופן ההכנה:

  1. להרתיח 3 כוסות מהמים בסיר יחד עם השמן, המלח והסוכר וכאשר רותח לכבות את האש.
  2. לערבב את הבצק (הוא הופך להיות פירורי וזה בסדר).
  3. לתת לבצק להתקרר מעט עד שאפשר לגעת בו.
  4. להוסיף את הפשתן הטחון שמעורבב עם המים.
  5. להוסיף בהדרגה את שאר המים לבצק (רצוי שיהיו פושרים), ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  6. ליצור לחמניות עגולות או מאורכות (אם הבצק נדבק לידיים אז אפשר להרטיב אותן מעט).
  7. את הלחמניות להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ30 דקות.

* כשהלחמניות רק יוצאות מהתנור יכול להיות שהן יראו לכן לא אפויות מבפנים וזה בסדר, יש להמתין שיתקררו מעט במידה וזה מפריע לכם.

המתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5078