אלו מיני פשטידות מושלמות שאהובות עליי במיוחד ואני מכינה אותם כל השנה ולא רק בפסח! 🙂

בפסח אני פשוט מחליפה את הקמח לקמח תמי או לקמח כוסמת ובשאר השנה אני אוהבת להשתמש בקמח כוסמין מלא 70%.

אם משתמשים בקמח כוסמת הן אפילו ממש ממש מזינות והן כל כך טעימות! ואם תשתמשו בקמח תמי אף אחד לא יאמין לכם שאלו פשטידות כשרות לפסח כי באמת שלא מרגישים בהבדל ובשני המקרים הללו הן יהיו פשטידות ללא גלוטן כמובן 🙂

אז למה אתם מחכים? תכינווווווווו 🙂

חומרים:

3 קישואים

3 גזרים

2 כוסות (310 גרם) קמח תמי

2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

2 כפות קמח עדשים

1 כוס (250 מ"ל) חלב סויה ללא סוכר

1/2 כוס מים

1/2 1 כפיות מלח

1/2-3/4 כפית אגוז מוסקט טחון

50 גרם (1/4 כוס) שמן זית

אופן ההכנה:

1. לקלף את הירקות ולגרד גס לתוך קערה.

2. להוסיף קמח עדשים, קמח תמי ואבקת אפייה ולערבב.

3. להוסיף חלב סויה, מים, שמן ותבלינים ולערבב היטב.9

4. לשמן תבנית סיליקון ושפוך את התערובת (אפשרי להכין בתור פשטידה או בתור מאפינס אישיים).

5. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות עד להזהבה.

6. בתיאבון 🙂