העוגה הזאת אהובה על המשפחה שלי במיוחד והיא מתאימה ממש לכל הזדמנות ולכל אירוע! לשולחן החג, לשבת, לקפה של 16:00, לאירוח ועוד ועוד…היא אמנם מושחטת אבל ללא יותר מדיי נקיפות מצפון כי הרכיבים שלה באמת יחסית בסדר גמור!

זו עוגה חגיגית שממש לא מפוצצת בסוכר ולא מכילה מרגרינה וכל מיני גושים מזיקים בסגנון…מי שכבר עוקב ותיק שלי בטח כבר נתקל בעוגה הזאת, אני כל כך אוהבת אותה וכך גם כל מי שטעם ממנה, והרי כל כך פשוט להפוך אותה לכשרה לפסח וללא גלוטן אז זה בדיוק מה שעשיתי כאן 

עוגת שוקולד ביסקוויטים טבעונית ללא גלוטן (וכשרה לפסח)

חומרים:

400 גרם ביסקוויטים פתי בר ללא גלוטן

150 גרם שוקולד מריר איכותי 60%

1/2 פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס

3/4 כוס חלב צמחי ללא תוספת סוכר

6 כפות סוכר קנים

40 גרם שמן קוקוס

לציפוי-

50 גרם שוקולד מריר איכותי 60%

1/2 פחית קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את השוקולד, קרם הקוקוס, הסוכר, החלב והשמן.

2. מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך דקה, מוציאים ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

3. שוברים את הביסקוויטים ושופכים אותם לתוך בלילת השוקולד.

4. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה עטופה בשקף ומהדקים.

5. מכניסים למקפיא לפחות ל-4 שעות.

6. מכינים את הציפוי: מחממים במחבת קטנה את קרם הקוקוס עם השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

7. מוציאים את העוגה מהתבנית ומורחים עליה את הציפוי מכל צדדיה.

8. זוללים 🙂

המתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8126

לעוד מתכונים כשרים לפסח: