טוב זה אחד הדברים הטעימיםםםםםםם – טארט שוקולד ומרשמלו שרוף ללא אפייה!!! במיוחד לכבוד ל"ג בעומר!
טוב אז ככה…מרשמלו זו החולשה שלי והמרשמלו האלו של דנדיז הם פשוט קטסטרופה! אני ואושר הבת שלי יכולות לשבת על חבילה כזאת בלי בעיה (לא באמת עושות את זה אבל מסוגלות בהחלט).
לפני קצת יותר משנה, המרשמלו האלו הגיעו לארץ, אחרי שכבר כמה שנים הייתי מזמינה אותם מחו"ל, זה היה די קרוב לל"ג בעומר והחלטתי שאני חייבת להכין איתם איזושהי עוגה…לא נרגעתי עד שהחלטתי איזה עוגה תהיה זו שתתאים למרשמלו שלי ואז זה הגיע – טארט שוקולד ללא אפייה עם מרשמלו שרוף! 😋😋😋
הטארט הזה מורכב מקלתית ביסקוויטים ממש מהירה להכנה, קרם שוקולד, ציפוי שוקולד ומעל הכל מרשמלו שרופים. טארט חגיגי, מרשים וטעים בטירוף, שבטוח אף אחד לא יחשוב אפילו שלקח לכם רק 10 דקות להכין!!!
טארט שוקולד ומרשמלו שרוף ללא אפייה
(תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)
חומרים:
לקלתית-
300 גרם ביסקוויטים
100 גרם שמן קוקוס
60 גרם שוקולד לבן פרווה
8-10 כפות חלב צמחי
למלית שוקולד-
250 מ"ל שמנת צמחית
3 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזים פרווה (אני השתמשתי בשל השחר)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי-
125 מ"ל שמנת צמחית
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לקישוט-
1 חבילה מרשמלו טבעוני של דנדיז
אופן ההכנה:
1. קלתית: מכניסים למעבד מזון את הביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
2. ממיסים במיקרוגל בקערית קטנה את השוקולד הלבן יחד עם שמן הקוקוס ומוסיפים לאבקת הביסקוויטים. מעבדים ומוסיפים את החלב הצמחי בהדרגה לפי הצורך עד שמתקבלת תערובת לחה.
3. מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות התבנית ומצננים במקפיא למשך כ-20 דקות.
4. מלית שוקולד: לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים שמנת, ממרח שוקולד ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב מאוד ואחיד.
5. יוצקים את הקרם על גבי הקלתית הקרה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות נוספות.
6. ציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את ציפוי השוקולד על המלית.
8. מקשטים במרשמלו – מסדרים אותם יפה על הטארט (מחדירים אותם פנימה לתוך המלית) ושורפים עם ברנר.
9. שומרים במקרר בכלי סגור עד להגשה.
אהבתם את המתכון? הצטרפו לרשימת התפוצה ותוכלו להתעדכן לפני כולם במתכונים הבאים 🙂
למתכונים נוספים ללא אפייה: