עוגיות אגוזים נימוחות. צילום: מור אברג'יל

אחד הדברים הכי כייפים זה למקם צנצנת עוגיות במטבח ולשלוח את היד לצנצנת העוגיות כשמתחשק משהו מתוק…זה גם אחד הדברים המסוכנים ביותר לגזרה אבל אין ספק שאין יותר כיף מזה 🙂

העוגיות האלו אהובות אצלנו בבית במיוחד, הן מרכיבים יחסית בריאים ועם מרקם נימוח ופשט מושלם, והן גם כל כך פשוטות להכנה שפשוט אין סיבה לא להכין ולהתענג 🙂

חומרים (לכ- 60 יחידות):

100 גרם אגוזי מלך טחונים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר חום דמררה

1/2 כוס קורנפלור

1 כוס שמן קוקוס נוזלי

1/2 כוס חלב סויה (+ עוד כמה כפות אם יש צורך)

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הקורנפלור והאגוזים הטחונים.
  2. מוסיפים את שמן הקוקוס, חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  3. אם הבצק יבש ולא נוח לעבודה אז מוסיפים עוד כמה כפות של חלב סויה.
  4. יוצרים כדורים קטנים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט כל כדור.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8-10 דקות.
  6. מצננים לחלוטין וזוללים 🙂