
אחד הדברים הכי כייפים זה למקם צנצנת עוגיות במטבח ולשלוח את היד לצנצנת העוגיות כשמתחשק משהו מתוק…זה גם אחד הדברים המסוכנים ביותר לגזרה אבל אין ספק שאין יותר כיף מזה 🙂
העוגיות האלו אהובות אצלנו בבית במיוחד, הן מרכיבים יחסית בריאים ועם מרקם נימוח ופשט מושלם, והן גם כל כך פשוטות להכנה שפשוט אין סיבה לא להכין ולהתענג 🙂
חומרים (לכ- 60 יחידות):
100 גרם אגוזי מלך טחונים
2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כוס קורנפלור
1 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/2 כוס חלב סויה (+ עוד כמה כפות אם יש צורך)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הקורנפלור והאגוזים הטחונים.
- מוסיפים את שמן הקוקוס, חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- אם הבצק יבש ולא נוח לעבודה אז מוסיפים עוד כמה כפות של חלב סויה.
- יוצרים כדורים קטנים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט כל כדור.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8-10 דקות.
- מצננים לחלוטין וזוללים 🙂

