עוגיות סבתא טבעוניות

עוגיות סבתא טבעוניות

את העוגיות האלו סבתא שלי הייתה מכינה המון ולמרות שהייתי ממש ילדה והזיכרון שיש אצלי מעורפל מאוד, הסיפורים של אמא שלי והדודות וגם ספר המתכונים שיצרו לזכרה הילדים והנכדים מאפשר לכל המתכונים שלה לקום לתחייה ולהישאר איתנו לנצח ואין יותר מדהים מזה!

אז את המתכון המקורי של סבתא שלי מעט שיניתי כי הוא לא טבעוני, אז טבענתי וקצת הבראתי ואני בטוחה שהיא הייתה מתענגת על התוצאה…

אם אתם רוצים להתענג בעצמכם אז אני ממליצה לכם להכין כמות כפולה וממש כיף להכין את העוגיות האלו ביחד עם הילדים.

אפשר להוסיף סוכריות במקום סוכר וקינמון.

אפשר גם להוסיף לחצי מהבצק כפית שטוחה של אבקת קקאו ולהכין עוגיות בשני צבעים ואתם מוזמנים להתפרע עם עוד רעיונות 🙂

עוגיות סבתא טבעוניות

חומרים (לכ-60 עוגיות):

1/2 כוס שמן קוקוס (במצב נוזלי)

1/2  כוס סוכר קנים

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא 80%

1 כפית אבקת אפייה

1 מעדן סויה בטעם וניל

1 כפית תמצית וניל

לקישוט-

כ- 1/2 כוס סוכר קנים

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. לערבב את שמן הקוקוס עם הסוכר, עד לאיחוד.
  2. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, מעדן הסויה ותמצית הוניל ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.
  3. לרדד כל פעם חלק מהבצק לעובי של כחצי סנטימטר, לקרוץ צורות שרוצים ולהניח את העוגיות במרווחים לא גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. לערבב את הסוכר עם הקינמון ולפזר על העוגיות בעזרת כפית.
  5. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 8-10 דקות (לא יותר אחרת יישרפו).
  6. נותנים לעוגיות להתקרר ומאחסנים בכלי אטום.

למתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6127

למתכונים נוספים:

Facebook
Instagram
WhatsApp chat