שבוע הבא אני חוגגת יום הולדת…האמת שהשנה אני לא מתרגשת במיוחד וזה די נדיר אצלי כי אני בחורה של יום הולדת, תמיד מתכוננת ומתלהבת ורומזת לחצי עולם שאין מצב בלי בלונים כן?! 🙂

אבל בעצם זה לא רק השנה שאני קצת פחות נלהבת, נראה לי שזה כבר שנה שנייה או שלישית שלאט לאט קצת (אבל רק קצת) ירד לי מהילדותיות הזאת שהייתה בי וכנראה שפשוט התבגרתי (ויש שיגידו סוף סוף 🙂 ).

אז לרגל המאורע אני רוצה לשתף אתכם בעוגת השוקולד הטבעונית הטעימה ביותר שתכינו בהבטחה!!!

היא רכה, אוורירית, שוקולדית ופשוט לא תוכלו להפסיק ליישר אותה!

תכינו לשבת, לחג, לחגיגה, למסיבה, ליום הולדת, לגן, סתם ככה כי לא צריך סיבה…פשוט תכינו!!!!!! 🙂

עוגת שוקולד מושלמת, רכה ואוורירית!!!

חומרים: (לתבנית בקוטר 24, תבנית מלבנית 25X30 או 2 תבניות אינגליש קייק)

2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
1/2 1 כוסות סוכר (360 גרם)
8 כפות קקאו גדושות (100 גרם)
226 גרם רסק תפוחים
1 כוס שמן (200 גרם, 250 מ"ל)
1 כוס חלב סויה (225 גרם, 250 מ"ל)
1 כוס מים רותחים (225 גרם, 250 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות חומץ

לציפוי-

200 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת צמחית/ קרם קוקוס

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים ומערבבים עם כף.
  2. מוסיפים רסק תפוחים, שמן וחלב סויה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית (עם בלון הקצפה).
  3. מניחים את השוקולד בקערה, שופכים מעליו את המים הרותחים, ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המיקסר, מייד אחריו מוסיפים את החומץ וממשיכים לערבל כדקה.
  5. שופכים את תערובת העוגה לתבנית אפייה משומנת.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. (תבנית מלבנית למשך כ- 45 דק', תבנית עגולה למשך כ- 55 דק' או עד שקיסם יוצא יבש).
  7. הכנת הציפוי: מחממים יחד את השמנת והשוקולד על אש בינונית ומערבבים עד שהשוקולד נמס ונוצר גנאש מעט סמיך. (לא להגיע לרתיחה).

למתכוני עוגות נוספים: