עוגת מסקרפונה פקאן. צילום: מור אברג'יל.

העוגה הזאת הייתה לי בראש כבר מספר חודשים, ראיתי עוגות דומות בכל מיני מקומות וממש רציתי להכין אותה…עבר זמן מה ועדיין לא יצא לי להכין אותה ולקראת ראש השנה החלטתי שאני חייבת להכין אותה לחג למשפחה שלי…לקראת ערב החג היה עומס הזמנות הרבה מעבר למצופה (תודה לאל!) ושוב קורה שאני לא מספיקה להכין את העוגה…למחרת ערב החג על הבוקר התעוררתי עם אנרגיות חדשות והחלטתי שאני מכינה את העוגה הזאת ויהי מה!!! ומה נראה לכם ששוב לא הכנתי? אז הפעם סוף כל סוף הכנתי והיא אפילו הייתה כל כך נחמדה אליי שקפאה תוך 3 שעות 🙂

ובשולחן הקינוחים…איזה תענוג! המרקם של העוגה פשוט מדהים בזכות גבינת המסקרפונה שנתקלתי בה בברלין לפני כ-3 חודשים, טעמתי אותה ממש רק על קצה הלשון (כי היא לא טעימה בפני עצמה ולא היה לי שם שום מיקסר או דרך לנסות אותה) ואמרתי לשי בעלי "הלוואי והייתה גבינה כזאת בארץ! היא בטח ממש מושלמת לעוגות ולקינוחים…"

גבינת מסקרפונה טבעונית.

עכשיו כשניסיתי אותה לראשונה, באמת הופתעתי ממנה לטובה ואני כל כך שמחה שיש אותה בארץ 🙂

עוגת מסקרפונה פקאן

רכיבים:

בסיס-

300 גרם עוגיות לוטוס

200 גרם חמאה טבעונית

קרם-

2 כוסות שמנת צמחית (אני השתמשתי בגלידן)

1 כוס מים

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית

150 גרם פקאן מסוכר

לקישוט-

150 גרם פקאן מסוכר

100 גרם עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הלוטוס לפירורים במעבד מזון ומעבירים לקערה.
  2. ממיסים את החמאה, שופכים על פירורי הלוטוס ומערבבים.
  3. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  4. מעבירים את המסקרפונה לקערה, מוסיפים 4 כפות מהשמנת ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  5. מקציפים במיקסר את השמנת יחד עם המים והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  6. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף רק עד לאיחוד.
  7. מוסיפים את הפקאן בתנועות קיפול.
  8. שופכים את הקרם על בסיס העוגה ומיישרים.
  9. מקשטים מעל הקרם בשברי פקאן ובשברי לוטוס ומכניסים למקפיא להתייצבות למשך 4 שעות לפחות.
  10. זוללים 🙂