אנחנו ב- Bake & Mor מתמחים בייצור מאפים, עוגות וקינוחים 100% טבעוניים המיוצרים בעבודת יד ממרכיבים איכותיים, ללא מרגרינה. המוצרים שלנו בריאים יותר – עונים על הצורך שקיים במאפים וקינוחים אך ללא מוצרים מן החי וללא תחליפים שמזיקים לגוף. המאפים שלנו מיוצרים עם המון אהבה מחומרי גלם טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים. המאפים מגיעים במצב קפוא לאפייה ביתית. *המוצרים שלנו מתאימים לרגישים למוצרי חלב וביצים ואינם מכילים רכיבים מן החי.
עוגת מסקרפונה פקאן טבעונית

עוגת מסקרפונה פקאן טבעונית

עוגת מסקרפונה פקאן. צילום: מור אברג'יל.

העוגה הזאת הייתה לי בראש כבר מספר חודשים, ראיתי עוגות דומות בכל מיני מקומות וממש רציתי להכין אותה…עבר זמן מה ועדיין לא יצא לי להכין אותה ולקראת ראש השנה החלטתי שאני חייבת להכין אותה לחג למשפחה שלי…לקראת ערב החג היה עומס הזמנות הרבה מעבר למצופה (תודה לאל!) ושוב קורה שאני לא מספיקה להכין את העוגה…למחרת ערב החג על הבוקר התעוררתי עם אנרגיות חדשות והחלטתי שאני מכינה את העוגה הזאת ויהי מה!!! ומה נראה לכם ששוב לא הכנתי? אז הפעם סוף כל סוף הכנתי והיא אפילו הייתה כל כך נחמדה אליי שקפאה תוך 3 שעות 🙂

ובשולחן הקינוחים…איזה תענוג! המרקם של העוגה פשוט מדהים בזכות גבינת המסקרפונה שנתקלתי בה בברלין לפני כ-3 חודשים, טעמתי אותה ממש רק על קצה הלשון (כי היא לא טעימה בפני עצמה ולא היה לי שם שום מיקסר או דרך לנסות אותה) ואמרתי לשי בעלי "הלוואי והייתה גבינה כזאת בארץ! היא בטח ממש מושלמת לעוגות ולקינוחים…"

גבינת מסקרפונה טבעונית.

עכשיו כשניסיתי אותה לראשונה, באמת הופתעתי ממנה לטובה ואני כל כך שמחה שיש אותה בארץ 🙂

עריכה 23/5/2022: עד כמה שידוע לי גבינת המסקרפונה הזאת כבר לא נמכרת בארץ לצערי הרב. החלופות האפשרויות שיתנו תוצאה דומה מאוד הן: גבינת טופז של אוטופי (הבחירה שלי), ממרח בסגנון גבינת שמנת של ברילי, או אפילו גבינת טופוטי למי שאוהב.

עוגת מסקרפונה פקאן

רכיבים:

בסיס-

300 גרם עוגיות לוטוס

200 גרם חמאה טבעונית (אני השתמשתי בבזלת של אוטופי)

קרם-

2 כוסות שמנת צמחית (אני השתמשתי בגלידן)

1 כוס חלב צמחי

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינת טופז (אוטופי)

150 גרם פקאן מסוכר

לקישוט-

150 גרם פקאן מסוכר

100 גרם עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הלוטוס לפירורים במעבד מזון ומעבירים לקערה.
  2. ממיסים את החמאה, שופכים על פירורי הלוטוס ומערבבים.
  3. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  4. מעבירים את הגבינה לקערה, מוסיפים 4 כפות מהשמנת ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  5. מקציפים במיקסר את השמנת יחד עם המים והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  6. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף רק עד לאיחוד.
  7. מוסיפים את הפקאן בתנועות קיפול.
  8. שופכים את הקרם על בסיס העוגה ומיישרים.
  9. מקשטים מעל הקרם בשברי פקאן ובשברי לוטוס ומכניסים למקפיא להתייצבות למשך 4 שעות לפחות.
  10. זוללים 🙂

אם אתם מכינים את העוגה אין משהו שיעשה אותי מאושרת יותר מתמונה שלה על שולחן החג שלכם אז תתייגו אותי כדי שאוכל לראות 🙂

ואם אתם מאלו שמעדיפים שיכינו להם אני מזמינה אתכם להיכנס לאתר ההזמנות שלי ולבחור את העוגה הזאת או עוגה אחרת ממבחר עוגות הגבינה שלי יחד עם מאפים בעבודת יד, קישים פשטידות ומגוון מארזים שווים: https://mypips.app/bakeandmor

Facebook
Instagram
WhatsApp chat