סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

חג החנוכה כבר ממש מתקרב ולמרות שנדמה שהוא התחיל כבר ממש מזמן וכל המאפיות והקונדיטוריות מלאות בסופגניות, הוא עדיין לא כאן ואני באופן אישי מעדיפה לחכות לחנוכה כדי לזלול סופגנייה באווירה אמיתית של חג 🙂

בחג החנוכה יש מן חלוקה כזאת לשני סוגים של אנשים – אלו שלא דופקים חשבון וזוללים כמה סופגניות שהם רוצים ואלו שאוכלים רק סופגנייה אחת בכל החג או אפילו לא אוכלים אף לא סופגנייה אחת בלבד…

אני מודה שכל השנים אני הייתי מסוג האנשים שאוכלים רק סופגנייה אחת, בוחרת את זאת שנראית לי הכי שווה ואותה אוכלת לי בדר"כ בהדלקה של הנר הראשון…שנה שעברה אני מודה שקצת חרגתי מהעניין הזה ואני מקווה מאוד שהשנה זה לא יקרה, האופציות הטבעוניות פשוט גדלות וגדלות שזה מטורף 🙂

אז בשביל עצמי ובשביל כל אלו שמעדיפים לא להגזים עם המטוגן אני מביאה כאן מתכון מעולה לסופגניות אפויות ונכון זה ממש לא כמו סופגניות אמיתיות ואלו בהחלט לחמניות מתוקות ולא סופגניות אבל עם ריבה ואבקת סוכר באמת שהן נורא מזכירות סופגניות ומאוד מאוד טעימות ובעיקר יפות ומספקות את הצורך ואת השמירה על המסורת ואפילו בלי כל הלכלוך והבאלגן של הטיגון…אז מה בעצם צריך יותר מזה?

תכינו, תגישו לאורחים וספרו לי איך היה 🙂

סופגניות אפויות

חומרים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

450 מ”ל (½2 כוסות חד"פ) מים קרים

1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זרעי ענבים / קנולה

1 כפית תמצית וניל טהורה

1 כפית מלח

6 כפיות (52 גרם) שמן קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומפעילים את המיקסר במהירות איטית.
  2. מוסיפים שמן, מים ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים את שמן הקוקוס כפית אחר כפית על שנבלע כולו בבצק ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
  5. מעצבים: מניחים את הבצק על נייר אפייה, מחלקים אותו לחלקים במשקל 60 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את הכדורים במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. (אפשרי גם לעצב לצורת דונאטס או להתפיח בתוך תבנית סיליקון דונאטס).
  6. מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
  7. אופים כ-20 דקות עד הזהבה קלה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
  8. ממלאים ומקשטים: מחדירים לכל סופגנייה ריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף וזורים אבקת סוכר. לצורת דונאטס: מקשטים בשלל ציפויים.
אפשרי גם בצורת דונאטס.

המתכון עם ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary:

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/9659

המתכון עשה לכם חשק?

הצטרפו אליי לסדנת חנוכה בה נלמד להכין את כל המאכלים המסורתיים של חג השמן בגרסה טבעונית ולא פחות טעימה!  🙂

לפרטים נוספים והרשמה: http://bit.ly/37CLZAu

למתכונים נוספים:

Facebook
Instagram
WhatsApp chat