
וואו אני מרגישה שלא כתבתי כאן שנים! אבל זה בעצם רק 4 חודשים (טוב לא ממש רק, בכל זאת זו תקופה).
לפני כשבועיים החלטתי שזהו מספיק עם החופשת לידה, צריך לחזור לעניינים…למרות שברור לכם שזו לא הייתה חופשה אפילו לחצי שנייה נכון? מעבר לזה שחופשת לידה היא לא חופשה אף פעם, הפעם היא עוד הייתה בתקופת קורונה שבקושי אפשר לצאת מהבית ואפילו אין פעילויות לנשים בחופשת לידה ואין קניונים ואין כלוםםם!!!
טוב מספיק לרחם על עצמי, בכל זאת הבאתי אל העולם שלנו טבעוני חדש קטנטן ומתוק ועכשיו אני אמא ל- 2 מופלאים ואין על ההרגשה הזאת בעולם כולו, גם אם אין לי שינה בלילה 🙂
היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון חדש שלא שיתפתי כאן בבלוג עדיין, אבל האמת שהוא ממש לא חדש אלא אפילו די ישן לעוגת נוגט בוטנים פשוט מושלמת שאתם לא תפסיקו להכין מרוב שהיא טעימה!
זו העוגה שהכי הולכת אצלי (ומי שמתעצל להכין יכול להזמין אותה ממני בשמחה).
ואם אתם מכינים – צלמו, שתפו, תתענגו ואל תשכחו לתייג אותי ולספר גם לי שהכנתם 🙂
ועכשיו למתכון…תיהנו ותזללו 🙂
עוגת נוגט ובוטנים – מור אברג'יל
חומרים (לתבנית בקוטר 24):
לבסיס קראנצ'י-
200 גרם ממרח אגוזים (בלגה/ השחר אגוזים…)
100 גרם חמאת בוטנים
150 גרם קורנפלקס תלמה צהוב
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם שמן קוקוס/ נטורינה
לקרם-
500 מ"ל שמנת צמחית
1 כוס חלב צמחי (סויה/שקדים/אורז…)
1 אינסטנט פודינג וניל
3 כפות חמאת בוטנים
לציפוי-
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת צמחית
לקישוט-
פניני שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- לפורר לתוך קערה את הקורנפלקס ולהוסיף לקערה את הממרחים.
- להמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם שמן הקוקוס, לשפוך לקערה עם
הקורנפלקס ולערבב. - לשטח בתחתית תבנית ולהכניס למקפיא ל-10 דקות לפחות.
- להקציף במיקסר את חומרי הקרם ולאחר שהבסיס קפא למרוח מעליו את הקרם
ולהכניס למקפיא בחזרה ל-3 שעות לפחות. - להמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד והשמנת של הציפוי.
- לאחר שהקרם התייצב שופכים עליו את הציפוי. מומלץ לשמור בהקפאה.
- בתיאבון 🙂
למתכוני עוגות נוספים:



למתכון באתר FoodsDictionary:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7665