אפשר לקרוא לזה קינוח, אפשר לקרוא לזה ממתק…
אבל מה שבטוח זה שגם הדוד שלא נוגע בטבעוני אף פעם וגם החברה שלא מוכנה לטעום אחרי שהיא שומעת את המילה פרווה יזללו ויקחו עוד!
הקינוח ממתק הזה מתאים לכל אירוע, חג או אירוח ומתאים לקשת רחבה של אנשים מפני שהוא גם טבעוני ומתוך כך הוא בעצם ללא חלב וגם ללא גלוטן (כל עוד משתמשים בוופלים ללא גלוטן).
והוא כל כך פשוט! בסך הכל כ- 10 דקות של עבודה!
מושלם לערב חג שני וגם לכל ערב חג בהמשך השנה!
פשוט תכינו כמה תבניות כאלו ותאחסנו במקפיא לאירוח או לקחת אתכם כשמתארחים…
ממליצה לכם להכין כמות כפולה כי זה הולך להתחסל יותר מהר ממה שנדמה לכם 🙂
אצבעות נוגט מטורפות!
טבעוני ❤ פרווה ❤ ללא גלוטן ❤ כשר לפסח
חומרים:
לשכבת קראנץ׳-
200 גרם וופלים ללא גלוטן (אפשר גם רגילים כמובן)
2 כפות מחית נוגט
2 כפות ממרח שוקולד (ממליצה על בלגה)
85 גרם שוקולד מריר
20 גרם שמן קוקוס
לגנאש-
85 גרם שוקולד מריר
85 גרם שמנת צמחית
אופן ההכנה:
מרסקים או טוחנים במעבד מזון את הוופלים.
מעבירים לקערה ומוסיפים מחית נוגט וממרח שוקולד.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ושמן קוקוס. מכניסים כל פעם ל-30 שניות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
שופכים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית מוארכת ומשטחים.
מכינים גנאש שוקולד: ממיסים יחד 85 גרם שמנת צמחית + 85 גרם שוקולד מריר.
שופכים את הגנאש על שכבת הקראנץ׳ הקפואה ומכניסים להקפאה נוספת עד להתמצקות השוקולד.
מוציאים מהקפאה, מחכים מספר דקות (כדי שלא ישבר) וחותכים לאצבעות עם סכין חדה.
ממליצה לקשט עם שוקולד לבן כפי שאני קישטתי, זה מוסיף ומרשים הרבה יותר.
לסרטון ההכנה: https://www.instagram.com/reel/Cq4x4weoF3R/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- עוגיות מושלגות טבעוניות
- מגולגלות נוגט (אבל אתם יכולים לקרוא להן גם מגולגלות קינדר)
- אצבעות נוגט מטריפות!!!
- ארטיק שוקו בננה מושלם!
- ארטיק קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!!!