עוגיות מושלגות הן לפי דעתי עוגיות השוקולד הכי יפות וממכרות שיש!
לא משנה איך תקראו להן – עוגיות שלגיה, עוגיות רעידת אדמה או עוגיות שוקולד סדוקות, אחרי ביס אחד לא תרצו להפסיק לזלול.
העוגיות המושלגות ממש לא מסובכות להכנה אבל בכדי שתגיעו לתוצאה הרצויה חשוב להקפיד על ההוראות ומה שהכי חשוב זה לקרר את הבצק לעבוד עם בצק קר ולהכניס את העוגיות לתנור כשהן קרות…אם הבצק התחמם תכניסו בחזרה למקפיא, זה קריטי לתוצאה המושלמת.
עוגיות שוקולד מושלגות טבעוניות
חומרים:
1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
6 כפות קקאו (60 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
123 גרם רסק תפוחים
100 גרם שוקולד חלב פרווה/ שוקולד מריר
5 כפות חלב צמחי
לציפוי: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, קקאו וסוכר.
- במקביל ממיסים את השוקולד עם כף חלב צמחי במיקרוגל (מחממים כל פעם ל- 30 שניות ומערבבים עד שנמס לחלוטין).
- מוסיפים את השוקולד ואת רסק התפוחים לתערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה (עד שהבצק מתייצב וניתן לעבוד איתו).
- שמים אבקת סוכר בצלוחית קטנה.
- יוצרים כדורים, מגלגלים היטב באבקת הסוכר ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-12 דקות.
למתכונים נוספים:
- עוגיות מושלגות טבעוניות
- מגולגלות נוגט (אבל אתם יכולים לקרוא להן גם מגולגלות קינדר)
- אצבעות נוגט מטריפות!!!
- ארטיק שוקו בננה מושלם!
- ארטיק קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן טבעוני!!!