עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות! 

עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות! 

העוגיות האלו במרקם בדיוק כמו שאני אוהבת – קריספיות מבחוץ וצ'ואיות מבפנים…פשוט יאמי!

רק לערבב בקערה ותוך דקות הכנה בודדות ועוד כמה דקות אפייה בודדות תקבלו עוגיות שאני לא חושבת שיצליחו להגיע לקופסה כי הן יחוסלו במהרה 🙂

לרוב אני אומרת תמתינו שיתקררו אבל במקרה הזה בחיי שהן כל כך טעימות גם ישר מהתנור, אמנם רכות יותר אבל וואו כמה מושלמות!

(רק תיזהרו כי השוקולד בפנים רותח!)

לגבי השוקולד – במידה ותבחרו לקצוץ שוקולד מריר, זו בהחלט האופציה המוממלצת לדעתי כי אז הוא נשאר יחסית רך ושוקולדי גם אחרי שהעוגיות מתקררות, מה שלא קורה עם שוקולד צ'יפס אבל כן בהחלט יותר נחמד וקל לזרוק שוקולד צ'יפס מאשר להתחיל לקצוץ שוקולד אז לבחירתכם.

חומרים:

לכ- 30 עוגיות

4 כפות חמאת שקדים (60 גרם) 

1/4 כוס מים (50 גרם)

1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם) 

4 כפות סירופ מייפל טהור/ אגבה (40 גרם)

1/3 כוס שמן (66 גרם) 

2 כוסות (280 גרם) קמח 

1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם שוקולד צ'יפס/ שוקולד קצוץ 

אופן ההכנה:

1. לשים בקערה בינונית חמאת שקדים ומים ולערבב היטב בעזרת מטרפה.

2. להוסיף את הסוכר והמייפל ולערבב ולאחר מכן את השמן ולערבב עד שהוא נטמע לחלוטין והתערובת אחידה לגמרי. 

3. להוסיף את הקמח ואת האבקות ולערבב בעזרת כף עד לקבלת בצק נעים ודי שומני.

4. רגע לפני שכל הקמח נטמע בתערובת להוסיף את השוקולד ולהמשיך לערבב.

5. בעזרת כפית לוקחים חתיכות מתערובת, מכדררים בעזרת הידיים, מועכים טיפה (אבל משאירים את העוגיות די שמנמנות), ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות כ- 8-10 דקות בלבד (להתחיל מ- 8 דקות ואם יש צורך להוסיף עוד דקה).

7. העוגיות אמורות להישאר בהירות אך מעט זהובות בקצוות.

8. תהנו 🙂

רוצים לקבל ממני עדכונים, תוכן וטיפים על אפייה טבעונית?

וגם 2 מתכונים מאוירים במתנה שכיף להכין ביחד עם הילדים? לחצו כאן.

אם אהבתם את המתכון הזה אולי תאהבו גם את:

Facebook
Instagram
WhatsApp chat